IPv6 اینترنت را چگونه نجات خواهد داد؟
متخصصان شبکه های کامپیوتری می گویند ظرفیت آدرس های IP قدیمی که IPv4 نامیده می شوند در حال تمام شدن است و IPv6 در آینده رایج ترین سیستم آدرس دهی در جهان خواهد شد.
آدرس های IPv6 در مبنای 16 نوشته می شوند و شامل 3.403 * 10 38 آدرس هستند. این آدرس ها برای از بین بردن مشکلات ادرس دهی در اینترنت و کاهش تداخل ها در این امر توسط کار گروه مهندسی اینترنت (IETF) معرفی شده اند.
در این مقاله 4 روش نجات اینترنت با این نوع IP را بیان می کنیم:
آدرس بیشتر:
آدرس IPv6 به جای سیستم آدرس دهی 32 بیتی از سیستم آدرس دهی 128 بیتی استفتده می کند. تا با این روش تعداد ترکیب های بدست آمده آدرس ها بیشتر شود.
با آدرس های IPv4 تنها می توان 4.3 میلیارد آدرس بدست آورد و چون تمام دستگاه هایی که به اینترنت وصل می شوند باید دارای یک IP valid (معتبر) باشند، این موضوع بدیهی است که تا چند وقت دیگر این IP ها تمام شوند.
از طرف دیگر آدرس های IPv6 قابلیت تخصیص تعداد بسیار زیادی آدرس IP را دارد که بسیار بیشتر از نیاز حال حاضر می باشد.
* نکته بسیار جالب این است که این IP یک فکر نو وتازه نمی باشد و قدمت آن حتی به قبل از پدید آمدن ایننرنت به شکل امروزی بر می گردد یعنی دهه 80 میلادی !!!!
سازگار بودن با IPv4:
IPv6قابلیت سازگار بودن با IPv4 را دارد به این ترتیب زمانی که IPv6 عمومیت پیدا کند، برقراری ارتباط بین دو سیستم آدرس دهی قدیمی و جدید امکان پذیر است و مشکلی در روند انتقال و تبادل اطلاعات ایجاد نمی شود.
امنیت بیشتر:
تفکری که در پشت طراحی IPv6 وجود دارد، کدگذاری و امنیت بیشتر است. طراحی IPsec که امنیت صاحبان آدرس های IPرا فراهم می کند، در آدرس دهیIPv4 یک گزینه انتخابی است ولی در IPv6 گزینه ایی اجباری است.
استفاده از IPsec باعث می شود که داده ها رمز گذاری شوند تا از شر حملات مخرب و دزدی اطلاعات در امان باشند.
کارایی بیشتر:
در IPv6 تغییراتی در نحوه بسته بندی داده ها و Header ها ایجاد شده که باعث می شود عملکرد شبکه ، با کمتر گم شدن بسته ها، کاراتر شود. باافزایش یافتن سرعت اینترنت و استفاده هر چه بیشتر کاربران، این امر اهمیت بیشتری پیدا می کند.
با توجه به اهمیت IPv6 در آینده و لزوم استفاده از آن در آینده نزدیک امیدواریم این پست برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید